Обучителен материал

Очертаващите се потребности и приоритети в различните сфери на социалноикономическото развитие налагат общия извод за необходимостта от междусекторна интеграция и координация в постигането на целите на страната за ускорен, интелигентен и приобщаващ растеж.

В рамките на темата се разглеждат приоритетно изведените за финансиране проекти с национално и регионално значение в областта на транспортната и инженерната инфраструктура, за подобрение на пространствена интеграция на националната транспортна система в TEN-T мрежата и достъпността.

Участниците ще бъдат запознати с заложените цели в стратегическите документи за въвеждането на иновативни решения, съобразени с повишените екологични изисквания и с необходимостта от адаптирането към изменението на климата ще подобри качеството на околната среда, ще намали разходите за отстраняване на щетите от природни бедствия.

В темата са засегнати предприетите действа на национално ниво за интегрирането на природните и културни ценности на страната, заедно с необходимите мерки за опазването им, като стимулатор на икономическия растеж.