Теми:

Тема 1: Разпределяне на дейностите в обща и специализирана администрация за постигане целите на общината. Структура и необходими документи регламентиращи дейностите, които извършва администрацията.

Тема 2: Организация на дейностите по административно обслужване, деловодство и архив в контекста на модернизация на администрацията. Функции на звената и регламентиране на процесите в тях.

Тема 3: Дейности по управление на човешките ресурси – функции и организация на работа на звената в общините.

Тема 4: Вътрешният одит и вътрешния финансов контрол – ключови за ефективното управление на публичните средства в общините. Организация на дейностите и функции на звената. СФУК – как да я поддържаме и развиваме.

Тема 5: Развитие на информационната система на общината чрез комплексен подход за паралелно развитие на инфраструктурата и услугите към вътрешни и външни потребители.

Тема 6: Мрежовата и информационна сигурност в общините –изисквания на законодателството  и организация на дейността в общината.

Тема 7: Организация на дейността в кметствата и кметските наместничества. Функционални задължения на служителите в тях. Добри практики на общините за комуникация и обмен на данни с общинския център.

Тема 8: Достъп до обществена информация и отворени данни в съответствие с изискванията на законодателството. Действия на служителите по предоставяне на достъп до обществена информация. Публикуване в отворен формат на информационните масиви и ресурси, които поддържат общините.